Cineva mi-a luat-o înainte. Era de aşteptat, dat fiind faptul că-s înzăpezit de vreo 4 zile şi îmi petrec trei sferturi din timpul cât sunt treaz săpând prin zăpada din faţa casei şi a maşinii. Dar să revenim.

Sunt curios ce reacţii au cei care l-au votat pe Băsescu Traian, acum când căcatul a pleznit pe bune ventilatorul. Sunt curios ce gândesc, când văd aceiaşi miniştri şi miniştrese, la fel de zâmbitori şi de rozalii, la fel de blonde şi de papagali, pupincurişti şi scandalagii, la fel de puşi pe treabă. Poate puţin mai capabili prin lipsa lui Pogea, recunosc.

Vă amintiţi nenumăratele teorii prin care se susţine că România a ajuns în halul în care a ajuns din vina intelectualităţii? Clasa de mijloc, intelectualii adevăraţi, care au refuzat să mai iasă la vot în ultimii 19 ani, scârbiţi fiind de clasa politică postdecembristă, cei care au preferat să-şi joace norocul şi speranţele pe votul maselor de manevră.

Ei bine cred că de data asta mult huliţii intelectuali au ieşit la vot. Nu toţi, doar o parte din ei, dar sunt mulţi cei care au făcut acest pas. Scriu asta bazându-mă pe procentul sănătos pe care l-a obţinut Antonescu în primul tur. M-am bucurat, chiar dacă efortul lor nu a fost răsplătit cu trecerea candidatului PNL în turul doi; am văzut această participare la vot ca un început pozitiv.

Adevărul este însă cu totul altul. Acest început nu va avea parte şi de o continuare.  Va rămâne ca o încercare timidă şi total eşuată.  De ce? Fiindcă au primit în schimb o palmă portocalie peste faţă. Fiindcă vor urma 5 anii de lecţii dure ca răsplată pentru votul negativ. Mai mult decât atât, cert e faptul că opoziţia nu va putea face faţă tăvălugului PDList, fiind prea ocupaţi cu astuparea găurilor din carenele proprii şi îndreptarea degetelor acuzatoare spre trădători. De parcă nu ar fi trebuit să se aştepte.

Suntem pe cont propriu.

Anunțuri