Tot mai multe voci iritate se aud în ultima vreme, ridicând deja uzata întrebare: „De ce oare PNL-ul dar mai ales PSD-ul nu au zbierat din toţi rărunchii FRAUDĂ! duminică noapte, când Geoană era preşedinte la televizor?”

Nu am rezerve în a o spune pe aia dreaptă: unde aţi văzut voi, ca oameni inteligenţi şi care reuşesc să vadă puţin mai clar şi mai în profunzime decât alţii, virgine neprihănite şi naive facând politică? Unde era interesul în a agita apele, cât timp rezultatul era unul favorabil? Nu am nici o îndoială că şi PSD-ul, PNL-ul, chiar şi mai micii PRM, PNG, UDMR, PC au avut partea lor de turism şi mită electorală, doar a fost un efort comun, nu? Să fim serioşi. Ce naiba, se întâmpla şi la americani, a căror democraţie îi poate fi străbunică celei mioritico-autohtone: vezi episodul Kerry / Bush Jr. din 2004.

Diferenţa e că că unii au dat mai subtil, mai cu bun simţ (dacă poate exista aşa ceva într-un asemenea context), neconstipând oameni pe la colţuri cu mult orez şi puţin ulei, neagresând ziarişti sau încolonând ziua în amiaza mare cetăţenii pentru munca patriotică de a-i sădi Băsescului Traian un nou mandat. Probabil au gândit înainte, nu au făcut-o pompieristic, iar din acest motiv…. hoţul neprins e negustor cinstit.

Cred că la urma urmei mitocănia, lipsa de diplomaţie şi stilul ostentativ al taberei portocalii este dacă nu pe primul loc măcar pe podium în clasamentul motivelor pentru care jumătate din români au votat împotriva lor. PSD-ul şi PNL-ul au furat probabil mult mai mult decât au reuşit Udrea Elena şi Ridzi Monica să care din ministere prin poşetele încăpătoare, singura diferenţă e că s-au abţinut de la a şi scuipa în faţă audienţa. Să nu uităm „Ciocul mic, noi suntem acum la putere” din 2004 al doamnei (recunosc, termen puţin forţat) Constantinescu Anca; avangarda portocalie îşi făcea simţită prezenţa.

Anunțuri